4447 Sayılı İşsizlik Kanunu Geçici 24.Madde Kapsamında Yapılacak Ücret Desteği

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de COVİD-19 Salgını kapsamında çeşitli önlemler alınmakta olup alınan bu önlemlerin çalışma hayatına yönelik olumsuz etkilerinin azaltılması için 7244 Sayılı Kanun yayımlanmıştır. Bu kanunla 4447 Sayılı İşsizlik Kanununa eklenen Geçici 24 üncü Madde ile kanunda öngörülen şartları sağlayan çalışanlara İşsizlik Fonundan ücret desteği verilmesi uygulaması yürürlüğe girmiştir. Uygulamanın nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esaslar 22 Nisan 2020 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde yayımlanmıştır. Yayımlanan usul ve esaslar çerçevesinde:

► Ücret Desteği verilecek çalışanlar yayımlanan usul ve esaslarda 2 grupta değerlendirilmiştir. (I) 17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10 uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler (II) 15/3/2020 tarihinden sonra 4447 sayılı Kanunun 51 inci maddesi kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve aynı Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler

► (I) numaralı bölümde belirtilen ücretsiz izne çıkarılan işçiler için, İşverenlerce https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi üzerinden her ay giriş yapılarak başvurular gerçekleştirilecektir.

► İşverenlerce başvurular ay bittikten sonra takip eden ayın 3 ‘ne kadar yapılacaktır.

► İşverenlerce ücretsiz izin verilerek başvuru yapılan çalışanlar için ilgili ayda Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinde/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde eksik gün nedeninin, “28-Pandemi Ücretsiz İzin” olarak seçilecektir.(Ay içinde çalışanın ücretsiz izin dışında başka bir eksik gün nedeninin daha olması durumunda “29” kodu kullanılacaktır)

► İşverenler tarafından yapılan başvurular ve eksik gün nedenleriyle ilgili güncelleme/değişiklik yapılmasının gerektiği durumlarda ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK ‘ya başvurulması gerekmektedir.

► İşverenler SGK sistemi üzerinden başvuru yaparken ücretsiz izin verdikleri çalışanların IBAN numarasını, T.C.Kimlik numarasını ve telefon numarasını sisteme gireceklerdir.

► (II) numaralı bölümde belirtilen 15/03/2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi fesh edilen işçilerden İşsizlik Ödeneği almak için başvuran ancak şartları sağlayamadığı için işsizlik maaşı bağlanamayanlar, ücret desteğinden faydalanabilmek için tekrar başvuru yapmayacaklardır.

► (II) numaralı bölümde belirtilen 15/03/2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi fesh edilen işçilerden İşsizlik Ödeneği başvurusu yapmayanların ise https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden ya da e-Devlet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapmaları gerekmektedir.

► Emekli aylığı alanlar ücret desteğinden faydalanamayacaklardır.

► Kısa Çalışma Ödeneğine başvurulmasına rağmen şartları sağlayamadığı için Kısa Çalışma Ödeneğine hak kazanamayanların eksik gün nedenlerinin usul ve esaslarda belirtildiği şekilde değiştirilmesi halinde ücret desteğinden yararlanma imkanı olacaktır.

► Ücret Desteği günlük 39,24 TL olmak üzere 17/04/2020 ila 17/06/2020 tarihleri arasında ücretsiz izin veya işsiz kalındığı sürece en fazla 3 ay (Cumhurbaşkanı tarafından 6 aya kadar uzatılabilir) süreyle ve aylık en fazla 30 gün için ödenecektir.

► Ücret Desteği tutarı takip eden ayın 8 ‘nde çalışana (IBAN, PTT vb ödeme yöntemleri kullanılarak) ödenecektir. (Ödeme tarihinin tatile denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü ödeme yapılacaktır)

► Ücret Desteği alan ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olmayanların GSS primleri İŞKUR tarafından ödenecektir.

► Ücretsiz izne ayrılarak nakdi ücret desteğinden yararlanan işçinin fiilen çalıştırıldığının tespiti halinde işverene, bu şekilde çalıştırılan her işçi ve çalıştırıldığı her ay için ayrı ayrı olmak üzere fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret tutarında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince idari para cezası uygulanacaktır.

► Fazla ve yersiz ödemeye sebep işverenlerden, ödenen nakdi ücret desteği, ödeme tarihinden itibaren işleyecek kanuni faizi ile birlikte tahsil edilecektir.

► Nakdi ücret desteğinden yararlanılan dönemde, aynı veya başka bir işyerinde işe başlanması ve/veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı alınmaya başlanması halinde nakdi ücret desteği kesilecektir.